ΙΕΡΟ ΚΕΛΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΆΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΟ μοναχός Ευσέβιος είναι Άγγλος γεννημένος στην Κύπρο που απέκτησε την ευλογημένη καλύβα του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή στην Νέα Σκήτη στο Άγιο Όρος.


Τα 3 περασμένα χρόνια, στο οποίο κρατούσε τα αποθέματα από λιβάνι που έφτιαχνε, από το στενάχωρο θάνατο της μητέρας του από ένα όγκο στο κεφάλι στην συλλογή της από την κηδεία αντικατέστησε την αγορά λουλουδιών που θα μαραίνονταν μέσα σε λίγες μέρες.


Αυτό κόστισε 2000 λίρες κανονικής περιεκτικότητας ενώ εκείνη πέθανε στην Αγγλία εκείνος μάζευε από φιλανθρωπικές πηγές για να ξαναχτιστεί η ευλογημένη καλύβα.


Έφτιαξε σημαντικές αλλαγές από τα αποθέματα που είχε.
Ένα δωμάτιο καλωσορίσματος για τους επισκέπτες.
Μια κουζίνα, ένα καινούργιο δοκάρι για ένα εσωτερικό ανώτερο πάτωμα, το οποίου το μισό ήταν στο σημείο εκείνο.
Στο κεντρικό δοκάρι , μια ντουλάπα ενσωματωμένοι στο πάτωμα( είχαμε μπει στο πάτωμα μέσα στο έδαφος του σπιτιού το μέσα στο έδαφος του σπιτιού το οποίο ήταν σαν διάδρομος αποθήκευσης)


Επίσης βάλαμε καινούργια παράθυρα και πόρτες.

Όλο αυτό κόστισε 20000 ευρώ για βελτιώσεις.

Τραγικότατα στις 25 Αυγούστου ένα γυρτό κερί που ήταν « αφρούρητο» για κάποια ώρα, μια σπίθα και σε 20 λεπτά ήταν αρκετά για να καταστραφεί το εκκλησιαστικό κτήριο.

Είκοσι πέντε μοναχοί και προσκυνητές μαζεύτηκαν για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την καταστροφή περικυκλώνοντας την ευλογημένα κελιά που ήταν αρκετή επιτυχία αλλά κανείς δεν μπόρεσε να ζώσει του πατέρα Ευσέβιου.
Σημαντικές καταστροφές δημιουργήθηκαν που κατάφεραν να κοστίσουν 100.000 ευρώ.

Τα οποία περιλαμβάνουν 5000 ευρώ σε μετρητά. Όλος ο ρουχισμός των μοναχών το ράσο του ιερέως, εικόνες ιερά σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν στην Θεια Κοινωνία εκκλησιαστικά έπιπλα και τα έπιπλα του κελιού, ένα ορθοπεδικό κρεβάτι ειδικά φτιαγμένο για το πρόβλημα στην πλάτη που είχε, το οποίο είχε αγοράσει μαζί με αυτόν από την Αγγλία και πολλά αλλά προσωπικά αντικείμενα.

Ένας θεατής που είχε βιντεοκάμερα κατέγραψε την φωτιά και με την βοήθεια του γέροντα μοναχού Ευσέβιου οργάνωσαν ένα cd να δείχνει το σπίτι πριν την φωτιά, την στιγμή που η φωτιά έκαιγε, και τα αποτελέσματα που κόστισε την καταστροφή αυτή.
Όποτε εάν κάποιος κάποτε ενδιαφερθεί, ίσως να το δει σε αυτό το site που γενναιόδωρα χαρίζεται από μερικούς στενούς φίλους.

Κάποιος εάν έχει την ανάγκη μετά χαράς να βοηθήσει να ξαναχτιστεί το 250 χρονών κελί του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή στο παραδοσιακό Άγιο Όρος.


Εδώ υπάρχει ένας τραπεζικός λογαριασμός ανοιχτός για αυτόν το σκοπό και είναι ο ακολούθως.


MARFIN EGNATIA BANK, GREECE
IBAN. GR 49 0280 1230 0000 0018 4453 420


Η εναλλακτικά στο
ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΙΕΡΟ ΚΕΛΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ
63087 ΑΓΙΟΝ ΌΡΟΣ ΆΘΩΣ Ελλάδα
Τηλ(0030)23770-23524 και (0030)6942974142


Ίσως οι προσευχές και οι ευλογίες της Θεοτόκου της οποίας είναι ο κήπος συμπεριλαμβανόμενου και στον Άγιο στον οποίο τιμάται η μνήμη του Άγιου Ιωάννη του Βαπτιστή να είναι μαζί σας.

Ευλογία Θεού
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ