ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ

ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ & ΕΥΒΟΥΛΗΣ

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων Αγίας Ευβούλης 30 Μαρτίου 2008

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων Αγίας Ευβούλης 30 Μαρτίου 2008  VIDEOΕορτή Αγίας Ευβούλης (μητέρας Αγίου Παντελεήμονα)  Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007


Στιγμιότυπα από την τελετή υποδοχής της Θαυματουργού Κάρας του Οσίου Δαβίδ του γέροντος του εν Ευβοία στην Ιερά Μονή μας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005

αποθήκευση προορισμού ως...... 1716 kb

 

 

 

 

Ομιλία Επισκόπου Νεοφύτου, για γέροντα Ιάκωβο

και Όσιο Δαβίδ

Διάρκεια 1:10:16 - Μέγεθος 10mb

αποθήκευση προορισμού ως......

 

Εις τα νότια του νομού Φλωρίνης και σε μικρή απόσταση από την κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος, η Ιερά Μονή ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ & ΕΥΒΟΥΛΗΣ, αποτελεί ανασύσταση της ιστορικής Μονής Αγ. Παντελεήμονος, της ομωνύμου κοινότητος Δήμου Αμυνταίου.

Ως προβάλλει μακρόθεν εν μέσω του θαλερού πευκώνος, με τα υψίκορμα κυπαρίσσια ν' ανατείνωνται εις τους ουρανούς, ως δεητικά σύμβολα άλλου κόσμου, δημιουργεί θεσπέσια εντύπωση εις τον προσκυνητή και τον προσκαλεί να συμμετέσχει εις την λατρευτικήν ζωήν των μοναχών.

Δια να φθάσει κανείς εις αυτήν, μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο Αμυνταίου - Αγ' Παντελεήμονος και εις την τελευταία στροφή για το χωριό, θα στρίψει αριστερά κάτω απο την γέφυρα του τρένου και  θα μπει σε έναν χωματόδρομο. Είναι ο ίδιος δρόμος με τον αρχαιολογικό χώρο του χωριού.

Ή θέα της λίμνης των Πετρών, φέρει τον νουν άλλοτε εις του προσκαίρου βίου τας μεταβολάς από γαλήνην εις τρικυμίαν και άλλοτε εις την απεραντοσύνην της Θείας αγάπης.

Ό συνδυασμός αυτός, προκαλεί στον προσκυνητή εις δοξολογίαν του Δημιουργού Θεού.

 

Η Μονή, ανήκει εκκλησιαστικώς εις την Μητρόπολιν, Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.

 

Εις τον χώρο της Μονής, υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο εις τον Άγιο Γεώργιο, το οποίον χρονολογείται περί τα μέσα του 18ου αι.

και ένας μεγαλύτερος Ναός, αφιερωμένος επίσης εις τον Άγιον Γεώργιον.

 

Εδώ και ένα χρόνο, ξεκίνησαν οι εργασίες ανοικοδόμησης της Μονής, με την συντήρηση του χώρου που έγινε αρχονταρίκι και την δημιουργία ξενώνα και κελλιών για τις μοναχές.

 

 

 

τηλ. της Ιεράς Μονής 2386061130

 

Η Ιερά Μονή είναι ανοιχτή καθημερινά

από 07:30πμ - 14:00μμ  &  16:00μμ - 20:30μ.μ

 

Κάθε Σάββατο πρωί 07:30 - 10:00 - Θεία Λειτουργία

 

 

Ανοικτή επιστολή

 

Πρόγραμμα Ακολουθιών

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ