Η  ιστοσελίδα  «ΠΗΓΗ  ΖΩΗΣ»  του  Ιερού  Ναού  Ζωοδόχου  Πηγής  Βαρειάς  Μυτιλήνης  παρουσιάζεται  στο  διαδίκτυο  με τις ευλογίες  του  Σεβασμιώτατου  Ποιμενάρχης  μας  κ. κ Ιακώβου  του  Γ΄.

 

 

Σύντομο  βιογραφικό  του  Μητροπολίτη  μας

  Ό Μητροπολίτης  μας Ιάκωβος Φραντζής (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) γεννήθηκε στην  Αγιάσο Λέσβου το έτος 1942.

    Μετά τις γυμνασιακές σπουδές  φοίτησε το πρώτον στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας, από οπού απεφοίτησε το έτος 1962. Στη συνεχεία εισήχθη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης λαβών κατ' Ιούνιο του 1966 το πτυχίο της Θεολογίας.

    Χειροτονήθηκε Διάκονος την 6ην Ιουνίου 1965 και Πρεσβύτερος την 19ην Σεπτεμβρίου 1965 στο ναό της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

    Στη συνέχεια επανερχόμενος  στη  Μυτιλήνη,  τοποθετήθηκε, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Μυτιλήνης Κυρού Ιακώβου Κλεομβρότου, Ιεροκήρυκας του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου και το έτος 1967 διορίσθηκε τακτικός Ιεροκήρυκας ΟΔΕΠ της  Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.   

     Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού (1968 -1970). Επί της ηγουμενείας του αποκατεστάθησαν  οι μεγάλες  καταστροφικές ζημιές, στο καθολικό της Μονής και την ΒΔ πλευρά των  κτιρίων που  προκλήθηκαν  από  πυρκαϊά το 1967. 

      Προσέφερε ακόμη τάς υπηρεσίας του  στην Ί. Μητρόπολη ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μυτιλήνης και Αγιάσου και Πρόεδρος της Δ.Σ. του Προσκυνήματος Αγιάσου (1971 - 76), Πρωτοσύγκελλος της Ί. Μητροπόλεως Μυτιλήνης από του 1976 μέχρι της εκλογής του σε Επίσκοπο. Επίσης ως καθηγητής του Επιμορφωτικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μονής Υψηλού, ως μέλος του Επισκοπικού Δικαστηρίου, ως Αντιπρόεδρος του Έκκλ. Βυζαντινού Μουσείου, ως Διευθυντής του οικοτροφείου Αριστούχων Γυμνασιοπαίδων της Μητροπόλεως και των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων.

       Είναι ιδρυτικό μέλος και χρημάτισε αντιπρόεδρος της «Χριστιανικής Πνευματικής Κινήσεως  Μυτιλήνης».

     Μητροπολίτης Μυτιλήνης εξελέγη υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 15ην/11/88 και  χειροτονήθηκε την 20ήν/11/1988.

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ